2021-11-12 SDG Tour ‘Grote experimenten’ in ons SDG Ontdeklab

Afgelopen week was het druk in ons SDG Ontdeklab en werden er allerlei chemische mysteries uitgevoerd. De SDG Tour bij het onderwijsthema ‘Grote experimenten’ en het groepsthema ‘Experimentele keuken’ voor de groepen 7 en 8 was in ons SDG Ontdeklab. Mad Science is aan dit onderwijsthema gekoppeld alsmede
SDG 2 (geen honger) en
SDG 3 (goede gezondheid en welzijn).  

De leerlingen ontdekten het verschil tussen chemische en fysische reacties. Ze leerden ook het verschil tussen hydrofiel en hydrofoob door een experiment met scheerschuim en kleurstof uit te voeren. Daarnaast gingen ze zelf allerlei chemische stoffen samenvoegen, analyseren en observeren. En bekeken ze de reacties die ontstonden tussen haargel en drie verschillende soorten zout.

 
     
Cookie instellingen