2021-11-11 SDG Tour ‘Echt Nederland’ op locatie bij de Gasthuishoeve

Vorige week gingen de leerlingen van de groepen 5 en 6 op pad voor de SDG Tour bij het onderwijsthema ‘Echt Nederland’ en het groepsthema ‘Ik hou van Holland’.
De SDG’s die hierbij centraal staan zijn:
SDG 9 (industrie, innovatie en infrastructuur) en
SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen).
En als je aan Holland denkt en aan Sint-Oedenrode denkt, dan denk je natuurlijk aan klompen en de klompenmakerij bij de Gasthuishoeve. De leerlingen kregen uitleg over de historie van de klomp en de klompenmakerijen in Sint -Oedenrode en omstreken. Daarnaast kregen ze uitleg over de diverse soorten ‘tekeningen’ die op de klompen beschilderd zijn. Ze kregen te zien hoe een klomp gemaakt werd met de hand en daarna hebben ze de machines bekeken waarmee machinaal klompen gemaakt worden. Op school gaan ze aan de slag om zelf een ontwerp voor op een klomp te maken. M.b.v. een jury wordt er één ontwerp uitgekozen en dit ontwerp zal ook daadwerkelijk op een klomp beschilderd worden.
 
 
Cookie instellingen