2021-04-22 Dag van de Aarde

Vandaag is het wereldwijd de Dag van de Aarde ook wel Earth Day genoemd. Deze dag vindt jaarlijks plaats op 22 april. De doelstelling van deze dag is om wereldwijd stil te staan bij ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. De Dag van de Aarde hoort voor ons elke dag te zijn!
 
In ons SDG Ontdeklab staan de SDG’s of wel de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen centraal bij onze activiteiten. Daarom ook extra aandacht voor de Dag van de Aarde want SKOSO zet zich in als SDG Ambassadeur voor deze 17 Werelddoelen. We zijn duurzaam in beweging om samen een bijdrage te leveren waardoor de wereld voor iedereen een betere plek zal zijn om te leven.
 
Iedereen kan vandaag hiervoor in actie komen zoals bijv. zwerfafval op straat en in de natuur opruimen als je gaat wandelen of de hond gaat uitlaten, zuinig zijn met water door iets korter te douchen, zuinig met elektriciteit door wat later de lamp aan te zetten, meer bloemen en planten in de tuin zetten voor de bijen, vlinders en andere insecten. Door al deze mini-acties zetten we ons samen in voor een leefbare planeet en een duurzame wereld, nu en in de toekomst.  Dus wat ga jij vandaag doen om onze aarde een beetje mooier te maken?
Cookie instellingen