2021-03-30 Twee nieuwe SDG Ambassadeurs voor onze SDG Tours

Ondanks het feit dat de activiteiten in het Ontdeklab momenteel geen doorgang kunnen vinden i.v.m. de corona maatregelen zijn we wel bezig om met nieuwe SDG Ambassadeurs kennis te maken bij diverse onderwijsthema’s. Zo kunnen we nieuwe SDG Tours opzetten met bedrijven en organisaties uit  gemeente Meierijstad en de regio zodat we op een later tijdstip weer leerlingen in het Ontdeklab kunnen ontvangen. Momenteel kunnen we twee nieuwe SDG Ambassadeurs aan jullie voorstellen, die meewerken aan 5 nieuwe SDG Tours.
 
Het bedrijf TVE Reclameproducties gaat SDG Tours verzorgen bij de onderwijsthema’s “Een groene wereld” en “Slimme communicatie”. Bij het hoofdthema “Een groene wereld” zijn tours opgezet voor de groepen 5/6 bij “De groene fabriek” en bij “Duurzaam design”. En bij het hoofdthema “Slimme communicatie” is er een tour opgezet voor de groepen 7/8 bij “Machtige media”.
 
Stichting Fairtradegemeente Meierijstad gaat samen met het Ontdeklab SDG Tours opzetten die passen bij SDG 1: Geen armoede en bij SDG 8: Eerlijk werk en economische groei. De juiste onderwijsthema’s en activiteiten worden momenteel nog uitgewerkt. Maar om alle inwoners van de gemeente Meierijstad al kennis te laten maken met de Sustainable Development Goals (SDG’s) schrijven ze elke maand een column over één SDG. Vanaf heden zullen deze columns op onze website geplaatst worden. Ook deze stichting zoekt net als het SDG Ontdeklab Meierijstad bedrijven en organisaties die zich willen inzetten voor één of meer duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Door deze samenwerking kunnen we ons inzetten voor de SDG’s en kunnen onze leerlingen meer activiteiten in SDG Tours uitvoeren met echte SDG Ambassadeurs. Dit heeft een meerwaarde voor onze leerlingen, voor het onderwijs, voor Stichting Fairtradegemeente Meierijstad én voor de bedrijven en organisaties uit onze gemeente.
Samen duurzaam in beweging!
 
 
Cookie instellingen