2021-03-17 Twee wethouders op bezoek in SDG Ontdeklab Meierijstad

Vandaag zijn twee wethouders van gemeente Meierijstad aanwezig in het SDG Ontdeklab op de locatie van Neovito. Coby van der Pas en Harry van Rooijen, respectievelijk wethouder van Onderwijs en Duurzaamheid. Daarnaast waren ook Monique van den Biggelaar, beleidsmedewerker Grondstoffen, en Paul Meessen, directeur bestuurder SKOSO, hierbij aanwezig.
 
Tine Strikkers, coördinator van het SDG Ontdeklab, en Rob van Kaathoven van Neovito laten m.b.v. foto’s, filmpjes en talloze andere voorbeelden zien en horen hoe dat bij de eerste versie van het SKOSO Ontdeklab, geopend in oktober 2017, de focus lag op innovatief onderwijs op gebied van ICT, wetenschap, techniek en excellentie en duurzaamheid. En dat er nu heel bewust voor gekozen is om er een extra dimensie aan toe te voegen, namelijk: de activiteiten zijn geheel gericht op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s). We verbinden onderwijsthema’s met bedrijven en SDG’s zodanig dat voor beide  partijen een duurzame waarde ontwikkeld wordt.
 
De wethouders waren verrast over deze ontwikkelingen. Ze vinden het zeer waardevol dat de SDG’s zichtbaar en bespreekbaar worden vanaf groep 1 en dat ze verweven worden in het curriculum van de scholen.                                
 
Lees hier het hele artikel van 24-03-2021 in de MooiRooi krant
Cookie instellingen