2021-03-16 Van SKOSO Ontdeklab naar SDG Ontdeklab Meierijstad

De eerste versie van het SKOSO Ontdeklab is in oktober 2017 geopend bij het 50 jarig bestaan van SKOSO. De focus lag toen op innovatief onderwijs op gebied van ICT, wetenschap, techniek en excellentie en duurzaamheid.

Nu hebben we er een extra dimensie aan toegevoegd namelijk: de activiteiten zijn geheel gericht op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG’s).
 
We verbinden onderwijsthema’s met bedrijven en SDG’s zodanig dat voor beide  partijen een duurzame waarde ontwikkeld wordt. Dit is geheel passend bij het nieuwe SKOSO Koersplan 2019 -2023 met de titel “Duurzaam in beweging” met de vier kernwaarden: groei, betekenis, duurzaamheid en verbinding. We willen vanuit deze kernwaarden de komende jaren vorm geven aan onze maatschappelijke opdracht: “We verzorgen goed en betekenisvol onderwijs, dat onze kinderen helpt om op te groeien in een duurzame en verbonden samenleving”.
 
Om deze doelstellingen te realiseren, niet alleen voor leerlingen in Sint-Oedenrode, maar voor alle leerlingen in Meierijstad, zijn we nog volop bezig om het huidige ontdeklab opnieuw in te richten tot een waar SDG Ontdeklab. Ons ontdeklab blijft op de locatie van Neovito in Sint-Oedenrode, waar iedereen van harte welkom is.
 
De naam van ons ontdeklab verandert nu van SKOSO Ontdeklab naar SDG Ontdeklab Meierijstad. We hebben daarom ook het logo van het huidige ontdeklab aangepast en we hebben ook een nieuwe website opgezet voor het SDG Ontdeklab. Je kan ons vinden op: www.sdgontdeklabmeierijstad.nl 
 
Wil je na het bekijken van de website nog meer informatie hebben dan kan je mailen naar ontdeklab@skoso.nl

Cookie instellingen